Természetjáró programok

Panorámavadászat – Julianus kilátó – június 25. 10:30

Húzz bakancsot vagy egy kényelmes sportcipőt1 és hódítsd meg velünk a Szent Mihály-hegyet, irány a páratlan körpanorámájáról híres Julianus kilátó!

Egy nem hosszú, de látványos túra, faragott kapukkal, szelídgesztenyével, egy rövid, de annál izgalmasabb kaptatóval az öreg bükkösök között, amelyet egy csodálatos 360 fokos kilátás koronáz meg a Hegyes-tetőről a Dunakanyarra, a Visegrádi várra, a Börzsöny és a Pilis vonulataira.

Részletes túraleírás és további infó ITT OLVASHATÓ! 

A programot családoknak és kezdő túrázóknak is bátran ajánljuk.  
A vezetett túrákra a Magyar Természetjáró Szövetség túravezetőket biztosít.
A túra kezdő és végpontjai a VéNégy Fesztivál főbejáratánál lesznek.

A részvétel VéNégy Fesztivál karszalaggal INGYENES, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Zebegényből Törökmezőn át Nagymarosra – június 26. 10:30

Ezen a kényelmesen járható, kevés szintemelkedést tartogató túrán a Dél-Börzsöny vulkáni peremhegyeit szeljük át. Először felfedezzük a Dunakanyar ékszerdobozaként is emlegetett Zebegényt, ahonnan kényelmes turistaúton kirándulunk át Törökmezőre, majd együtt kanyargunk a Malom-patakkal, végül pazar panorámát kapunk a Visegrádi várra. 

A túrát érintő kiemelt látnivalók: 

  • Havas-Boldogasszony templom – Zebegény

Kós Károly és Jánszky Béla tervei alapján, 1908-1910 között épült, az erdélyi építészet által ihletett szecessziós stílusban. A gödöllői művésztelepnek köszönhető, varázslatos belső díszítése harmonikus egységet képez az épület külsejével.

  • Kis-Állatpark – Törökmező

Távoli földrészek, vidékek egzotikus állataitól a háziállatokig, szurikáták, ormányos medvék, láma, teve, papagájok – a Dunakanyar legállatibb kalandja.

Részletes túraleírás és további infó ITT OLVASHATÓ! 

A programot kezdő túrázóknak is bátran ajánljuk.
A vezetett túrákra a Magyar Természetjáró Szövetség túravezetőket biztosít.
A túra kezdő és végpontjai a VéNégy Fesztivál főbejáratánál lesznek. Zebegénybe busszal jutunk el.

A részvétel VéNégy Fesztivál karszalaggal INGYENES, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Pattanj kétkerékre és csónakba, bringázz és evezz velünk a mesés Dunakanyarban!

Kerékpározással egybekötött vízitúra programok is várnak június 25-én és június 26-án a fesztiválon. Csatlakozz hozzánk és tekerj velünk hazánk egyik legszebb bringaútvonalán, majd szállj kenuba és csodáld meg a Dunakanyart a Duna közepéről!

VéNégy Fesztivál – Szob – VéNégy Fesztivál – 06.25-26. 10:30

Ezen a túrán elsőként nyeregbe pattanunk és feltekerünk egészen Szobig, utunkat jobb oldalon a titokzatos Szent Mihály-hegy, bal oldalon a Duna csillámló ezüst szalagja kíséri. A szobi Duna-parton letesszük a bringákat, majd rövid pihenő után kezünkbe evezőt ragadunk és kenuba szállunk. Szobról egészen Nagymarosig, a fesztiválig evezünk, a Duna lágy hullámai fognak minket ringatni, miközben a Pilis és a Börzsöny vonulatai kápráztatnak el bennünket.  

VéNégy Fesztivál – Kisoroszi szigetcsúcs – Verőce – VéNégy Fesztivál – 06.25-26. 15:00

A délutáni programon elsőként kenuba pattanunk és levezünk a Dunakanyar legcsodálatosabb pontjára, a méltán híres Kisoroszi Szigetcsúcsra. Kikötünk, magunkba szívjuk a látványt, a Visegrádi vár, a Duna és a hegyek találkozásának egyedülálló harmóniáját. Naná, hogy lövünk pár csodás fotót és strandolunk is. Miután feltöltekeztünk az élménnyel újra vízre szállunk és leevezünk egészen Verőcéig, ahol már várnak reánk a kerékpárok, amelyekkel visszatekerünk a fesztiválig a szépséges bicikliúton.

A szombati és a vasárnapi napra is a fenti két élménytúrával készülünk, a kerékpárokat, kenukat és a szakképzett túravezetőket a Kajak-Kenu Szövetség biztosítja, így neked nincs más dolgod, mint választani, melyik kalandra nevezel be.

A programokon való részvétel VéNégy Fesztivál karszalaggal INGYENES, de előzetes regisztrációhoz kötött. A maximális létszám túránként 30 fő, így érdemes minél előbb lecsapni a szabad helyekre! Kalandra fel!